Denna inriktning ger dig en kombination av kunskaper både inom materiallära och inom tillverkningsteknik. Detta gör att du får en god förståelse för det rent ingenjörsmässiga arbetet ute på både stora och små producerande företag. Tillsammans med dina kunskaper från övriga delar av din utbildning på industriell ekonomi kan du få en bra helhetssyn över företagets verksamhet.

Intervju med Sofia Nilsson

Då jag skulle välja teknikprofil ville jag ha en inriktning i vilken jag skulle få möjlighet att tillämpa mina kunskaper ifrån andra kurser i, såsom fysiken, och där jag kunde få lära mig om hur material beter sig. Den som bäst motsvarade mina önskemål av inriktningarna visade sig vara maskinteknik. Flera av de professorer jag har haft har varit väldigt engagerade och hjälpt till då problem har uppstått, vilket har bidragit till att den egna motivationen har ökat.

Inriktning har visat sig vara relativt svår och tidskrävande men också väldigt givande och jag skulle definitivt välja samma om jag hade fått välja på nytt. I efterhand känns det som jag hade tur att prickade in rätt profil då jag inte hade undersökt mina alternativ tillräckligt bra. Jag skulle därför rekommendera att läsa igenom vad de olika profilerna och kurserna innefattar. Vidare vill jag tipsa om att prata med studenter som läser/läst de olika inriktningarna, men även att prata med de aktuella lärarna.