Denna inriktning behandlar marknadsföring och försäljning mellan företag på nationella och internationella marknader. Du får möjlighet att utveckla kunskaper inom inköpsbeteende, försäljningsaktiviteter och relationsbyggande på industriella marknader. Förutom de teoretiska kunskaperna ligger även fokus på praktisk träning inom områden såsom kommunikation, försäljning och förhandling.
bjorklund
Intervju med Kalle Björklund

Jag valde marknadsföringsinriktning då jag tyckte om grundkursen och såg en framtid fylld med kundkontakter och möten. Jag har tidigare jobbat som säljare och vet jag att jag trivs med just detta. Om jag ser tillbaka på det nu fick jag tack vare mitt val lära mig en massa inom marknadsföring även om grundkursen hade tagit upp många områden redan tidigare. En del av fortsättningskurserna var repetition men självklart fick man även ökade kunskaper med extra djup.

Jag skulle föreslå detta avslut för dem som är väldigt framåt, analytiska och har sälj i blodet. Ett tips som jag fick var att om man tycker om människor och möten kan man kombinera kvalitetsavslutningen tillsammans med marknadsföring, och detta tips har jag också följt. Jag tycker att dessa två avlutningar kompletterar varandra mycket bra och förhoppningsvis gör det att man sticker ut lite ur mängden när man sedan ska ut på arbetsmarknaden. Som tidigare nämnt vill jag jobba med människor i framtiden och som det ser ut för tillfället är jag mest intresserad av produktutveckling.