Det internationella utskottet, IntU, vid Luleå Tekniska Universitet har hand om I-sektionens internationella åtaganden. Utskottet arbetar ständigt för att inspirera och motivera sektionens medlemmar till steget att lägga delar av in utbildning vid ett universitet någonstans ute i världen.

Utskottet arbetar även som en lokalgrupp under den internationella organisationen ESTIEM, vilket är ett nätverk för Europeiska studenter inom ”Industrial Engineering and Management”.

Under verksamhetsåret arrangeras ett flertal evenemang som genomsyrar det internationella arbete som utskottet genomför under året. Till dessa event hör bland annat en utbyteskväll med inspiration från tidigare utbytesstudenter, den prestigefyllda casetävlingen TIMES i samarbete med ESTIEM och ett väl valt företag, samt ett utbytesmingel där blivande utbytesstudenter får chansen att nätverka med tidigare studenter.

Ordförande 2016/2017: Henrik Möller

Om du har några frågor eller funderingar angående utskottet får du mer än gärna mejla dessa till: Intu@i-sektionen.se

Caroline
Årskurs: 3

Universitet: Clarkson University

Land: USA

Caroline Haag


”Nu är det inte lång tid kvar innan jag beger mig till USA för att plugga vid Clarkson University under en termin. Just nu så har jag blandade känslor inför avresan och det är många tankar som snurrar runt i huvudet. Jag är otroligt förväntansfull och nyfiken på vad som väntar, men jag är även lite nervös och känner vemod över att behöva lämna alla nära och kära här hemma. Hur som helst så tror jag att det kommer bli ett riktigt spännande äventyr som jag aldrig kommer att glömma! ”

Läs mer på Carolines blogg!

Gabriella
Årskurs: 3

Universitet: Clarkson University

Land: USA

Gabriella Karlsson

”Det börjar närma sig med stomsteg nu, den 17:e augusti åker jag! Jag ska åka på en utbytestermin till Clarkson University. Det känns lite overkligt men väldigt kul att åka iväg. Dock är jag lite stressad för jag har mycket att stå i innan jag åker iväg. Det är ett ganska litet universitet med cirka 3000 studenter. Clarkson University ligger i staden Potsdam som ligger i norra delen av delstaten New York (om jag har fattat det rätt). Om någon av er har vägarna förbi är ni välkomna att hälsa på mig!”

Läs mer på Gabriellas blogg!