maria

Varför valde du att läsa Industriell ekonomi i Luleå?

Jag ville läsa vid en skola där jag utanför skolan får en rik fritid. I de större städerna går allt för mycket av fritiden åt att bara sitta och pendla till och från skolan. Till Luleå kommer studenter från hela Sverige och sammanhållningen är kanon. Anledningen till att jag sökte I-programmet var en slump. Från början var jag inställd på att läsa en annan civilingenjörsutbildning. Men nu tycker jag att det är intressant att blanda mycket ekonomi och managementkurser tillsammans med tekniska kurser.

Hur trivs du på I-programmet?

Jag kunde inte vara mer nöjd med mitt val av utbildning. Det finns en väldig bredd på detta program. Eftersom jag själv väljer vilken teknisk inriktning samt examensinriktning min utbildning ska ha blir den anpassad efter just mig.

Vad utmärker I-programmet i Luleå?

Sammanhållningen är utan tvekan en av de saker som gör att jag trivs så bra. Studenterna vid I-programmet i Luleå är duktiga på att arrangera middagar, fester och andra aktiviteter där det brukar vara en god uppslutning.

Har du några tips till studenter som ska/funderar på att börja plugga I i Luleå?

Jag skulle utan tveka gjort samma val idag som jag gjorde för några år sedan. För många innebär det att man flyttar åtskilliga mil från sin hemstad när man kommer hit till Luleå. Det är en spännande utmaning som för en del kan vara lite skrämmande. Jag tror dock att det hela resulterar i att man växer som person och man kanske känner sig mer förberedd för att ta sig ann andra utmaningar i livet.