sara

Varför valde du att läsa Industriell ekonomi i Luleå?

Att jag började plugga I i Luleå handlade mycket om tillfälligheter. Jag tyckte det verkade väldigt intressant att gå ett program där man får lära sig både den tekniska och den ekonomiska sidan. Självklart lockade även möjligheten till bra skidåkning. Att flytta upp till Luleå kan kännas lite svårt eftersom det ligger långt bort och man vet inte riktigt vad man ger sig in på. Men jag ångrar definitivt inte mitt val. Den här utbildningen i den här staden passar mig jättebra.

Hur trivs du på I-programmet?

Jag trivs väldigt bra med I-programmet. Känns väldigt viktigt och användbart att vi som ingenjörer även pluggar en del ekonomi och management. I-programmet passar mig bra på grund av att det inte blir för mycket av de ”hårda” delarna, dvs de tekniska kurserna. Man får lite av båda bitarna och det känns som en perfekt balans.

Vad utmärker I-programmet i Luleå?

Det jag skulle säga är nog gemenskapen. Vi har otroligt roligt tillsammans och alla är väldigt hjälpsamma.

Har du några tips till studenter som ska/funderar på att börja plugga I i Luleå?

Det jag skulle tänka på om jag skulle välja utbildning nu är att kolla på de olika inriktningar det finns inom I-programmet. Det finns ju båda tekniska inriktningar och ekonomiska avslutningar och det är nog viktigt att man tycker några av dessa verkar intressanta. Sedan tycker jag att man även ska tänkta på att första året inte är som resten av utbildningen. Då är det väldigt grundläggande och kanske lite tråkiga kurser, men det blir mycket bättre och
intressantare ju längre in i utbildningen man kommer.