kristofer

Varför valde du att läsa Industriell ekonomi i Luleå?

Om jag ska vara helt ärlig kom jag upp till Luleå för att komma in på I-programmet och komma in i universitetslivet. Tanken var från början att efter första året byta till något annat universitet. Jag hade inga större förväntningar på vare sig Luleå eller LTU eftersom min inställning då var att komma hit upp och klara av första året för att sedan flytta vidare. Nu sitter jag här efter två år och har inga planer alls på att byta universitet. Det tog inte alls lång tid innan jag kände att jag trivdes här uppe. Det är bra gemenskap, utbildningen har god kvalité och ett mycket bra upplägg. Det är de saker som jag värderar högst just nu. Tillgången till vintersporter har inte heller gjort valet att stanna svårare.

Hur trivs du på I-programmet?

I-programmet har hela tiden känts rätt för mig och jag har inte ångrat en sekund att jag valt detta program. Att få mixen av teknik, ekonomi och manegment känns helt rätt. Jag är intresserad av alla tre ämnen och framför allt att jobba med interaktionen mellan dessa.
Det är en otroligt gemytlig stämning på programmet, framför allt inom varje årskurs.

Vad utmärker I-programmet i Luleå?

Känslan som finns på I-programmet i Luleå är att vi är bra på de vi gör. Det finns dock ett litet lillebrorskomplex, men det tror jag vi har till vår fördel. Vi kommer inte ut härifrån och tror att vetskapen om att vilket universitet vi har studerat på räcker för att få jobb. Vi vet och är inställda på att vi måste ut och kämpa som alla andra för det vi vill, fastän att vi är minst lika bra och kanske till och med bättre än I:are på andra orter. Något som utmärker LTU annars är att det är en hel del som har flyttat ganska långt för att komma hit och det i samband med att i stort sett alla studenter bor runt campus skapar en otroligt bra sammanhållning.

Har du några tips till studenter som ska/funderar på att börja plugga I i Luleå?

Studiemässigt kan det vara bra att vara förberedd på att de är mycket matematik och fysik första året. Men är man förberedd och inställd på att ta sig igenom och bemästra det ska det inte vara några större problem. För det blir garanterat många sena nätter med Calculus..