johan

Varför valde du att läsa Industriell ekonomi i Luleå?

Anledningen att jag valde att läsa industriell ekonomi var att jag inte ville läsa en renodlad teknisk utbildning, inte heller en ren ekonomutbildning lockade. På grund av detta så föll det sig naturligt att välja industriell ekonomi då utbildningen innehåller både ekonomi och teknik. Personligen spelar jag basket, vilket det finns goda möjligheter att göra här uppe. Detta hade inverkan på mitt val av studieort. Gillar man att vinteridrotta i olika former är Luleå den rätta studentstaden. Studentidrotten ordnar varje år en mängd populära skidresor inom Sverige. Resor till Finland och Ryssland finns också med på menyn. Sammanfattningsvis kan man säga att det finns någonting för alla intressen om man vill aktivera sig utanför studierna.

Hur trivs du på I-programmet?

Det finns flera anledningar till att jag trivs i Luleå. För det första så är LTU ett prestigelöst universitet. Relationen studenter emellan är väldigt bra och det förekommer minimal betygshets och tävling om vem som har bäst betyg. Här uppe hjälps man istället åt. Det finns goda möjligheter att få personlig hjälp av lärarna och de allra flesta lärare tar sig även tid hjälpa eleverna när man besöker deras kontor. Samarbetet är stort för att vi som läser I ska trivas och få den hjälp som behövs.

Vad utmärker I-programmet i Luleå?

De som utmärker en I:are från Luleå är att vi är ödmjuka studenter med fötterna på jorden. Jag tror att det är just denna prestigelöshet som bidrar till denna positiva utveckling av studenterna på LTU. Dessa egenskaper är någonting som företagen värdesätter högt. Rent kunskapsmässigt är också en I:are från Luleå väl förberedd för att möta arbetsmarknaden med gott resultat. Nu när jag nu läser sista året så börjar alla bitar att falla på plats, och en bild av vad en I:are är börjar forma sig. Vi som läst industriell ekonomi har en förståelse för både den tekniska och ingenjörsmässiga delen av ett problem, men vi har också förmågan att se den ekonomiska aspekten av problemet. En I:are fungerar alltså enligt mig som en brobyggare mellan ingenjörer och ekonomer. Detta är en mycket attraktiv kombination på arbetsmarknaden!

Har du några tips till studenter som ska/funderar på att börja plugga I i Luleå?

Väljer du att läsa Industriell ekonomi i Luleå som kommer du efter 5 år att se fram emot att möta arbetsmarknaden med en attraktiv utbildning i ryggen och med en känsla av att du verkligen har utvecklats som person. Det är så jag känner nu, och jag kan säga att det är en härlig känsla!