Malin Abrahamsson
malin Abrahamsson

Varför valde du att läsa Industriell ekonomi i Luleå?

Jag visste att jag ville läsa Industriell Ekonomi. Efter att ha jobbat på ett mindre företag, blev jag väldigt nyfiken på hur företag fungerar. Jag valde Luleå eftersom jag ville läsa just Industriell Ekonomi och ville komma till en mindre stad. Jag har även en kompis som pluggade här som trivdes bra. Jag kommer ursprungligen från Göteborg och en mindre stad som Luleå skulle ge mig ett nytt perspektiv.
Läs mer…

Kristofer Nygren
kristofer

Varför valde du att läsa Industriell ekonomi i Luleå?

Om jag ska vara helt ärlig kom jag upp till Luleå för att komma in på I-programmet och komma in i universitetslivet. Tanken var från början att efter första året byta till något annat universitet. Jag hade inga större förväntningar på vare sig Luleå eller LTU eftersom min inställning då var att komma hit upp och klara av första året för att sedan flytta vidare. Nu sitter jag här efter två år och har inga planer alls på att byta universitet. Det tog inte alls lång tid innan jag kände att jag trivdes här uppe. Det är bra gemenskap, utbildningen har god kvalité och ett mycket bra upplägg. Det är de saker som jag värderar högst just nu. Tillgången till vintersporter har inte heller gjort valet att stanna svårare.
Läs mer…

Johan Svedjebrant
johan

Varför valde du att läsa Industriell ekonomi i Luleå?

Anledningen att jag valde att läsa industriell ekonomi var att jag inte ville läsa en renodlad teknisk utbildning, inte heller en ren ekonomutbildning lockade. På grund av detta så föll det sig naturligt att välja industriell ekonomi då utbildningen innehåller både ekonomi och teknik. Personligen spelar jag basket, vilket det finns goda möjligheter att göra här uppe. Detta hade inverkan på mitt val av studieort. Gillar man att vinteridrotta i olika former är Luleå den rätta studentstaden. Studentidrotten ordnar varje år en mängd populära skidresor inom Sverige. Resor till Finland och Ryssland finns också med på menyn. Sammanfattningsvis kan man säga att det finns någonting för alla intressen om man vill aktivera sig utanför studierna.
Läs mer…

Sara Nilsson
sara

Varför valde du att läsa Industriell ekonomi i Luleå?

Att jag började plugga I i Luleå handlade mycket om tillfälligheter. Jag tyckte det verkade väldigt intressant att gå ett program där man får lära sig både den tekniska och den ekonomiska sidan. Självklart lockade även möjligheten till bra skidåkning. Att flytta upp till Luleå kan kännas lite svårt eftersom det ligger långt bort och man vet inte riktigt vad man ger sig in på. Men jag ångrar definitivt inte mitt val. Den här utbildningen i den här staden passar mig jättebra.
Läs mer…

Maria Stridh
maria

Varför valde du att läsa Industriell ekonomi i Luleå?

Jag ville läsa vid en skola där jag utanför skolan får en rik fritid. I de större städerna går allt för mycket av fritiden åt att bara sitta och pendla till och från skolan. Till Luleå kommer studenter från hela Sverige och sammanhållningen är kanon. Anledningen till att jag sökte I-programmet var en slump. Från början var jag inställd på att läsa en annan civilingenjörsutbildning. Men nu tycker jag att det är intressant att blanda mycket ekonomi och managementkurser tillsammans med tekniska kurser.
Läs mer…