Hitta bostad

Som blivande student har du säkert tusen olika frågor. Många av dessa rör säkert din blivande bostad och hur det är att bo i Luleå som studentstad.

De flesta studenter bor på campusområdet Porsön, med högst 10 minuter till skolan. Bostäderna är i princip uppdelade i två delar, en på vardera sida om skolområdet. Det finns gott om studentlägenheter, även om det på senare år med ökat intag blivit mer begränsat. Planer på att börja studera i Luleå gör du rätt i att redan nu ställa dig i bostadskö.

Studentbostadsservice

Studentbostadsservice förmedlar framförallt ettor upp till fyror, egen som delad lägenhet. Det är fastighetsföretaget Lindbäcks som sköter driften av dessa bostäder. Området ligger beläget i samma område som Lulebo har en del av sina studentlägenheter på Porsön, med promenadavstånd till och från universitetsområdet. 12-månaders hyra tillämpas. Tänk på att din bostadsansökan måste förnyas varje år i september månad för att du fortfarande ska finnas i kön.

För mer information, besök Studentbostadsservice Luleås hemsida.

Lulebo

Lulebo har ett brett och varierat utbud av lägenheter, både vanliga lägenheter och studentlägenheter i olika storlekar och olika kombinationer. Studentlägenheterna ligger utplacerade i tre områden, Björkskatan, Hertsön och Porsön. Porsön tillhör det område som har kortast avstånd till och från universitetsområdet, men även de övriga områden ligger inom ett rimligt avstånd från campus. Hos Lulebo räknas din kötid från det datum du registrerade dig, och det kan vara bra att veta att Lulebo tillämpar 10-månaders hyra på sina studentlägenheter.

Även om du inte söker lägenhet i dagsläget kan det vara smart samla på sig kötid för ev. kommande lägenheter, student som arbetstagare. För mer information, besök Lulebos hemsida.

Mer information om bostäder finns också på LTU:s hemsida.

Vill du veta mer? Hör av dig till oss!
styrelsen@i-sektionen.se